sharonasse hgp more için ürünler (54)

Donmuş Charolaise kıyma - 700g kutu

Donmuş Charolaise kıyma - 700g kutu

Charolaise kıyma - %15 yağ - 2 x 350g - saf sığır eti
Chateau Ségur de Cabanac, Cru Bourgeois Saint Estèphe - Delon Ailesi

Chateau Ségur de Cabanac, Cru Bourgeois Saint Estèphe - Delon Ailesi

Chateau Ségur de Cabanac, 7 nesildir Saint Julien'deki Chateau Moulin de la Rose'un da sahibi olan Delon ailesine aittir. Chateau Ségur de Cabanac, 16. yüzyıldan itibaren Médoc tarihine damgasını vurmuş aynı isimli ünlü ve güçlü aileden adını almıştır. Bordeaux soyluluğuna mensup bu aile, Pauillac'taki Lafite ve Latour gibi büyük bağların sahibiydi. Saint Estèphe'de, Cabanac lordu Kont Joseph Marie de Ségur,
Giscours'un Haut-Médoc'u

Giscours'un Haut-Médoc'u

Yorum Château Giscours, şarap tutkunlarının kalbinde nasıl özel bir yer edineceğini biliyor: elbette büyük şarabıyla, Margaux'nun Cru Classé'si ile, ama aynı zamanda son derece kaliteli varyasyonlarıyla, özellikle de Giscours'un Haut-Médoc'u ile. Bu, tutkunun, Cru Classé'nin ustalığını çok uygun bir bütçeyle deneyimleme fırsatını sunuyor. Güzel Garonne çakıllarında ideal bir konumda bulunan Margaux'nun Cru Classé'si, 100 hektarlık bir bağa sahiptir: %60 cabernet-sauvignon, %32 merlot, ek olarak cabernet franc ve petit verdot. 1995'ten beri Albada Jelgersma ailesi tarafından yönetilen mülk, Alexander van Beek'in dinamizmi sayesinde mükemmellik arayışını sürdürüyor. Tadım Zengin, etli, Château Giscours'un Haut-Médoc'u her zaman büyük bir tanen inceliğine ve ince baharatlarla vurgulanan dikkate değer bir aromatik saflığa sahiptir; uzun yıllar saklanmak için tasarlanmıştır. Üzümler:Cabernet Sauvignon (%55), Merlot (%45) Üretici:Albada Jelgeresma Ailesi (Château Giscours) Labarde (33460) Formatlar ve ambalajlar:Şişe (75cl) - 6'lı Karton
Beaujolais Köyleri

Beaujolais Köyleri

Geleneksel Beaujolais Yöntemi: Yarı Karbonik Makarasyon. Şarap, Beaujolais'in tipik meyve tazeliğini korumak için paslanmaz çelik tanklarda dinlenir. TADIM NOTLARI Yoğun ve derin bir yakut rengi, parlak yansımalarla. Açık, burun baharatlı, kavrulmuş ve vanilyalı aromalar sunarken, böğürtlen ve vişne notaları da barındırıyor. Ağızda, uyum dolu, yuvarlak ve iştah açıcı bir başlangıç var. Damak, kavrulmuş ve vanilyalı tatları, küçük siyah meyvelerle harmanlayarak ortaya çıkarıyor. YEMEK VE ŞARAP UYUMU 15°C civarında servis edin; fırınlanmış tavşan, ızgara antrikot veya kızarmış elmalarla birlikte sunulan kan sosisi ile mükemmel bir uyum sağlar. Ayrıca, Bourgogne Delice veya Dağ Toması gibi peynirlerle de harika bir şekilde eşleşir. Bölge: Beaujolais Üzüm Çeşidi: Gamay Noir Bağ: Granit topraklar - kıtasal iklim
Château Prieure Guillaume Cuvée du Moulin - Kırmızı şarap AOP Bordeaux Supérieur 2021

Château Prieure Guillaume Cuvée du Moulin - Kırmızı şarap AOP Bordeaux Supérieur 2021

KAYNAK Kırmızı Şarap Bordeaux Supérieur Château Guillaume Blanc'ın ikinci şarabı olan Château Prieuré Guillaume, titizlikle seçilmiş 15 hektarlık tek bir parselden gelmektedir. Cabernet Sauvignon, çakıllı kısımda, Merlot ise kil-kireçli bölümde ekilmiştir. Bu, üzümlerin karakterlerini tam olarak ifade etmelerini sağlar. Agriculture Raisonnée (Akılcı Tarım) ve Haute Valeur Environnementale (Seviye 3) sertifikasına sahip bu Bordeaux, bağdan şaraphaneye kadar dikkatli bir özenle üretilmiştir. Şarap yapımı ve olgunlaşmadaki amaç, gurme ve hafif bir karakter elde etmektir. ŞARAP YAPIMI Meyve Ayıklama Geleneksel Şarap Yapımı Meşe Fıçılarda birkaç ay olgunlaştırma ÜZÜM ÇEŞİTLERİ Merlot Cabernet Sauvignon TADIM NOTLARI Yoğun ve parlak kiraz kırmızısı rengi. Kırmızı ve siyah meyvelerle hoş ve zarif bir burun. Meyvemsi, pürüzsüz ve yuvarlak bir damak tadı, hafif bir anason ipucu ile erimiş tanenler tarafından desteklenmektedir.
Domaine Michelot - Meursault 1er Cru Charmes 2020

Domaine Michelot - Meursault 1er Cru Charmes 2020

Şarap: Meursault ve Puligny-Montrachet sınırında, yamaçta yer alan bu 1er Cru des Charmes, Michelot ailesinin bu şarabında en iyi halini ortaya koyuyor. Olgun narenciye, beyaz meyveler, fındık, vanilya ve lezzetli bir tereyağı dokusu arasında büyüleyici bir denge var. İnce mineral notaları sayesinde güzel bir sindirilebilirlik sunan, uzun ve lezzetli bir nektar. Çok yüksek seviyede bir Meursault! Hacim: 75cl Tür: Beyaz şarap Üzüm çeşidi: %100 Chardonnay AOC: Meursault 1er Cru Saklama: Şu anda içilebilir ve 2035 yılına kadar saklanabilir Servis sıcaklığı: 11-13°C
Kırmızı şarap - Château Lancyre

Kırmızı şarap - Château Lancyre

TERROIR Château Lancyre, Fransa'nın güneyinde, Languedoc bölgesinin olağanüstü terroir'inde yer alan bir şarap mülküdür. Pic Saint Loup'un prestijli appellasyonu artık Languedoc bölgesinin bir "Cru"su olarak kabul edilmektedir! Bugün mülk, çok çeşitli şaraplar (kırmızı, beyaz ve rosé!) sunabilen bir mozaik üzerinde, hoş kokulu bir maki alanında yer alan 78 hektar bağ alanını kapsamaktadır. Bu cuvée, kil-kireç taşından oluşan bir alanda üretilmektedir ve 2018 yılı hasadı, olağanüstü bir sonbahar sayesinde üzümümüzü optimal olgunlukta toplama imkanı sunduğu için yüksek kalitede erken bir hasat olmuştur. Bu, son 30 yılın en büyük hasatlarından biridir. CÉPAGES Syrah %65 Grenache %35 VINIFICATION Tüm hasat manuel olarak yapılmakta ve üzümler mahzen varışında saplarından ayrılmaktadır. Her çeşit ayrı ayrı vinifiye edilmektedir; vinifikasyon, paslanmaz çelik tanklarda geleneksel bir yöntemle gerçekleştirilmektedir.
Cadillac-Côtes De Bordeaux Château Naujan Lapeyrere (Beyaz 2001) - BORDEAUX

Cadillac-Côtes De Bordeaux Château Naujan Lapeyrere (Beyaz 2001) - BORDEAUX

Göz şık bir sunum, istenilen parlaklıkta altın rengi Burun golden, şekerlenmiş ayva ve portakal kabuğu kokularıyla büyük bir aromatik zenginliğe sahip, kraliyet jölesi, kavrulmuş badem ve vanilya notalarıyla birlikte havalandıkça ortaya çıkıyor Ağız geniş ve kremsi bir başlangıç; marshmallow, akasya balı, şerbetli sarı şeftali, kayısı, baharatlı ekmek ve vanilya Yemek ve şarap eşleşmesi ağ lambalı cannelloni, bizon güveci, hamburger, domatesli sığır kuyruğu, kanlı sucuklu quiche ve patates, steak fries Şarap yapımı Domaine'in şarap yapım teknikleri, en modern süreçleri Bordeaux'nun belirli bir geleneğine saygıyla birleştirir. Fermentasyon, termoregüle edilmiş paslanmaz çelik tanklarda gerçekleşir. Ambalaj: 6 adet 50cl şişe karton Domaine: Les Grands Châteaux de France Appellation: Cadillac-Côtes de Bordeaux Yıl: 2001 Üzüm çeşidi: Sémillon Tarım: Sürdürülebilir Etiket: Kontrol Altında Menşei Belgesi Referanslar: Altın madalya
Côtes de Bordeaux 2019

Côtes de Bordeaux 2019

Kırmızı şaraplarımızın fermantasyonu 25° ile 30°C arasında termoregüle edilmiş paslanmaz çelik tanklarda gerçekleşmektedir. Fermantasyonun ortasında daha iyi bir ekstraksiyon elde etmek için bir delestage uyguluyoruz, ardından ekstraksiyon daha yavaş bir şekilde gerçekleşiyor. 8 günlük bir post-fermantasyon macerasyonu ile devam ediyoruz. İfade edici bir burun, baharatlı, kavrulmuş, vanilyalı, siyah meyvelerle harmanlanmış güzel bir tanen yapısına sahip, likör notalarıyla birlikte vişne reçeli notaları barındırıyor. Güzel bir şarap, 10 ila 12 saatlik bir karaf geçişinin ardından hemen tadını çıkarabileceğimiz bir şarap. Kızarmış et veya sert peynir ile tadılması önerilir. Ürün: Château du Garde AOP Côtes de Bordeaux Alan: 30 ha Görünüm: Güzel, derin, ruby renkli bir robe.
Rully Rouge 1er Cru - Marissou - Şaraplar

Rully Rouge 1er Cru - Marissou - Şaraplar

Rully premier cru Marissou, garnet renginde ve siyah ile kırmızı meyve notlarına sahip, hafif bir biber notu ile birlikte bir Rully kırmızısı. Domaine: DOMAINE NINOT Appellation: RULLY Bölge: BORGONYA Renk: Kırmızı Üzümler: %100 Pinot Noir Yetiştirme yöntemi: Organik dönüşüm Karakter: güçlü Hacim: 75cl Ağırlık: 1 kg
3 Beyaz Çakıl - Şist Plakası

3 Beyaz Çakıl - Şist Plakası

Şist Üzerine Anıt Plağı Tema "Beyaz Çakıllar" 1 bronz "Arum Çiçeği" 2 Kişiselleştirilebilir İnter 14 x 2,2 cm Malzeme Yeniden yapılandırılmış Mineral Yük (Granit Tozu) Boyut H. 21 x D. 25 cm. Ağırlık 3 Kg Plak tamamen monte edilmiş olarak teslim edilir Referans: SC 7202s beyaz
Pomerol şarabı AOC - Château Hermitage Mazeyres

Pomerol şarabı AOC - Château Hermitage Mazeyres

Bu aile mülkü, 1852 yılından beri Souille de Pedro ailesine aittir ve Mazeyres tarlasının üst kısmında (Chateau Le Pin'in batısında) yer almaktadır. Hermitages de Mazeyres, 1962 yılında "FRANCE" gemisiyle New York'a yapılan ilk transatlantik geçişte sunulan ilk şarap olmuştur.
Chablis 1er Cru Vosgros 2010

Chablis 1er Cru Vosgros 2010

CHABLIS 1ER CRU VOSGROS Her yıl, çeşitli etkinlikler, yarışmalar ve tadımlar vesilesiyle, Domaine'in uzmanlığı giderek daha fazla talep eden bir profesyonel topluluğu tarafından tanınmakta ve ödüllendirilmektedir. Chablis 1er Cru Vosgros 2010 Gilbert & Gaillard rehberi tarafından 2014 yılında 88/100 puanla ALTIN Madalya 2012 Sonbahar Tastevinage'de Tasteviné Chablis 1er cru Vosgros 2011 Gilbert & Gaillard rehberi tarafından 2015 yılında 90/100 puanla ALTIN Madalya 2013 Uluslararası Şarap Yarışması'nda ALTIN Madalya 2013 Paris Genel Tarım Yarışması'nda GÜMÜŞ Madalya Chablis 1er cru Vosgros 2012 2014 Paris Genel Tarım Yarışması'nda GÜMÜŞ Madalya
Burgonya Beyaz - Saint-Véran

Burgonya Beyaz - Saint-Véran

Bağ: Bourgogne'nin tam güneyinde, Beaujolais ile sınırda, appellation alanı köyün alanını aşmaktadır. Saint-Vérand köyü bir "d" harfi taşırken, appellation bu harfi taşımamaktadır çünkü altı köyde toplanmaktadır. 1971 yılında verilmiştir, Mâconnais bölgesinde verilen sonuncu appellation'dır. Bağcılık: Toprak: Chardonnay için ideal olan, Côte d'Or'un kireçtaşı katmanlarını uzatan Jura kireçtaşı. Dikim yoğunluğu: 8.500 kök/hektar. Budama: Guyot. Yaş: 70 ila 80 yıl. Hasat: Manuel. Verim: Bilinçli olarak düşük, yıllara bağlı olarak hektar başına 35 ila 40 hektolitre. Çok şekerli küçük üzümler. Şarap yapımı: Çok uzun, soğuk (15 °C ile 20 °C arasında) şarap yapımı. Olgunlaşma: %20'si 3 ila 5 kez kullanılmış meşe fıçılarda olgunlaşır. Geri kalan olgunlaşma, ince tortular üzerinde 6 ila 8 ay boyunca tankta gerçekleşir.
Château Bois Malot - Bordeaux Supérieur Kırmızı - Mevcut yıllar: 2012-2014-2015-2016-2018

Château Bois Malot - Bordeaux Supérieur Kırmızı - Mevcut yıllar: 2012-2014-2015-2016-2018

Tipik bir Bordeaux kırmızı şarabı, yapılı ve aromatik. Cabernet Sauvignon, Merlot ve Cabernet Franc ağırlıklı bir karışımdan elde edilen bu ifade dolu kırmızı şarap, yüksek saklama potansiyeline sahip bir şarptır. Tam olgunlukta bir hasattan sonra, paslanmaz çelik tanklarda fermente edilir ve uzun bir bekletme süresi boyunca rengini ve yapısını geliştirir. Daha sonra bir kısmı paslanmaz çelik tanklarda, diğer kısmı ise bir veya iki kez kullanılmış fıçılarda olgunlaştırılır, böylece iyi bir esneklik sağlanır. Renk: Kırmızı AOC: Bordeaux Supérieur Bağlar: Kil-tınlı toprak Şarap yapımı: Paslanmaz çelik tanklarda ve fıçılarda olgunlaştırma Ödüller ve madalyalar: Los Angeles'ta Gümüş/Bronz
Les Grandes Noëlles 2019 Muscadet Sèvre & Maine sur Lie

Les Grandes Noëlles 2019 Muscadet Sèvre & Maine sur Lie

Üzüm Çeşidi: Melon de Bourgogne %100 Terroir: Gneiss Yemek-şarap eşleştirmesi: Aperatif, balık, egzotik yemekler, beyaz et, peynir.
Fabre De Nature 75cl - Özel Cuvées

Fabre De Nature 75cl - Özel Cuvées

Yoğun mor renk, çok ifadeci burun, belirgin kırmızı meyve notaları. Ağızda geniş, zengin ve yuvarlak tanenler. Güzel uzunluk. YIL:* 2018
profesyonel sağlık yedeği - Villeurbanne'de yedek

profesyonel sağlık yedeği - Villeurbanne'de yedek

Eğer hemşire, aile hekimi veya fizyoterapist olarak yedek arıyorsanız... aylık gelirlerinizi artırmak istiyorsanız, switchcare'a kaydolun ve yedek arayan kurulu profesyonellerin ilanlarına yanıt verin.
Pineaux des Charentes - Soleil d'Oléron

Pineaux des Charentes - Soleil d'Oléron

Efsaneye göre, bir şarap üreticisi yanlışlıkla bir fıçıya Cognac'la dolu bir suyu eklemiş. Yıllar sonra, bu berrak ve lezzetli şarabı keşfetti. Pineau des Charentes doğmuştu. Soleil d’Oléron Excellence, Atlantik kıyısındaki en eski Pineau des Charentes markalarından biridir. Bu, şarap mahzenimizin en eski markasıdır ve 1946 yılında kurulmuştur.
Blanche - 950ml

Blanche - 950ml

Blanche - 950ml
Moelleux D’atoumo

Moelleux D’atoumo

Moelleux D’atoumo Ref: CAV010 Karton başına miktar: 6 Dereceler: 11° Hacim: 75 cl
CLOS de BOUARD - Montagne Saint Emilion - De Bouard Ailesi

CLOS de BOUARD - Montagne Saint Emilion - De Bouard Ailesi

Bağ: 30 hektar (üretimde). Appellation: Montagne Saint-Emilion Toprak: Kil – kireçtaşı Bağların ortalama yaşı: 40 yıl Üzüm çeşitleri: Merlot 19 ha 62 Cabernet Franc 7 ha 34 Cabernet Sauvignon 2 ha 59 Üretim: 35 hektolitre / ha Seçim: manuel ve Mistral ayıklama masası ile optik göz makinesi Danışman şarapçı: Hubert de Boüard de Laforest Şarap üreticisi: Coralie de Boüard de Laforest Şarap yapımı: 8 - 10 °C ön fermantasyon macerasyonu Alkol fermantasyonu 3 ila 5 hafta macerasyon Fıçıda malolaktik fermantasyon Seçim parseline dayalı bütünsel şarap yapımı, manuel ayıklama Olgunlaştırma: 10 ila 14 ay, %30 yeni fıçı Karışım: %60 Merlot, %30 Cabernet Franc, %10 Cabernet Sauvignon
Chateau Cazeau köpüklü şarap beyaz Cremant de Bordeaux Brut - Köpüklü şarap Bordeaux Beyaz AOP Cremant de Bordeaux Brut Blanc

Chateau Cazeau köpüklü şarap beyaz Cremant de Bordeaux Brut - Köpüklü şarap Bordeaux Beyaz AOP Cremant de Bordeaux Brut Blanc

KAYNAK Meyhane Şarap Bordeaux Crémant Blanc Château Cazeau, kökleri 16. yüzyıla dayanan muhteşem bir Girondine şatrosuna sahiptir. Gornac'ta, Entre-Deux-Mers bölgesinin en eski yollarından birinin üzerinde, Sauveterre de Guyenne'in sadece birkaç kilometre doğusunda mükemmel bir konumda yer almaktadır. Bağ alanı 300 hektardan fazla olup, 110 metre yüksekliğe ulaşan kil-kireçtaşı yamaçlarında olağanüstü bir konumdan faydalanmaktadır ve ağırlıklı olarak güney yönüne bakmaktadır. Şatonun etrafına dikilen üzümler, terroirlere göre kırmızı ve beyaz üzüm çeşitleri arasında dikkatlice dağıtılmıştır. Ortalama yaşı 35 olan üzümler, çevreye saygı göstererek geleneksel yöntemlerle özenle yetiştirilmektedir. Büyük şarap mahzeni, kaliteli şaraplar üretmek için gerekli olan tüm modern tesislerle (sıcaklık kontrolü, pnömatik presler, mikro-oksijenleme) donatılmıştır.
Blason d'Issan

Blason d'Issan

Yorum Château d'Issan'ın ikinci şarabı (3. Grand Cru Classé), en genç bağlardan üretilmektedir. "Regum mensis aris que deorum": "Kralların sofrası ve tanrıların sunağı için"; işte Château d'Issan'ın mottosu. Gerçekten de, bu şarap 1152 yılında Aliénor d'Aquitaine ve Henri Plantagenêt'in düğününde servis edilmiştir. Yüzyıllar sonra, Viyana'daki Avusturya İmparatoru François-Joseph'in sarayında da yer almıştır. 1945'ten bu yana, muhteşem Ortaçağ tarzı şatosuyla birlikte mülk, tutkuyla yöneten Cruse ailesinin elindedir. Lionel Cruse'un yönetiminde, şato restore edilmiş, tesisler modernize edilmiş ve bağlar yeniden dikilmiştir. 1998'den bu yana, oğlu Emmanuel Cruse'un bağ ve şarap mahzenine yaptığı yatırımlar sayesinde, Issan şarapları Margaux terroirinin otantikliğini her zamankinden daha fazla yansıtmaktadır. 2012 yılında, Lorenzetti ailesi %50 ortak olmuştur. Üzümler: Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (40%) Üretici: Cantenac (33460) Cruse ve Lorenzetti Aileleri Formatlar ve ambalajlar: Şişe (75cl) - 6'lı karton - 2015
Château Lapelletrie

Château Lapelletrie

{"Commentaire":"Pierre Jean, 7. nesil bir şarap üreticisi ailesinin ferdi, 1930 yılında Château Lapelletrie'yi satın alarak hayalini gerçekleştirmek için yola çıktı. Bugün, 9. nesil olan torunu Anne Biscaye, yaklaşık 10 hektarlık bu mülkü aile ruhuyla yönetiyor. Kaliteyi korurken çevreyi koruma konusunda gönüllü bir performans sergilemeye kararlıdır. Üzümün en iyisini almak için infüzyon sınırında, nazik bir şarap yapım süreci uygulamaktadır.\n\nDégustation\nKadehte, belirgin bir renge sahip, ifadesi güçlü ve zarif bir şarap buluyoruz. Güzel bir nar çiçeği kırmızısı rengi. Burunda meyvemsi bir aroma ve hafif bir vanilya dokusu var, damakta yumuşak, yuvarlak bir başlangıç ile etli, ipeksi ve kadifemsi taninler takip ediyor. İyi bir denge, uyum içinde bir şarap.\n\nCépages: Merlot (90%), Cabernet Franc (10%)\nProducteur: Famille Biscaye, Saint-Christophe-des-Bardes (33330)\nFormats et conditionnements: Şişe (75cl) - 6'lı ahşap kasa - 2019"}
Chateau Maucaillou, Moulis - Dourthe Ailesi

Chateau Maucaillou, Moulis - Dourthe Ailesi

Aynı zamanda, J. Petit-Laroche, "MAUCAILLOU" ve "CAUBET" olarak bilinen yerlerde, bir buçuk hektarlık alanda, Château MAUCAILLOU adını alacak yeni bir şarap üretim alanı kurmaktadır. "MAUCAILLOU", Orta Çağ'daki çiftçiler tarafından anlaşıldığı şekliyle "kötü taşlar" anlamına gelmektedir; çünkü bu tür çakıllı arazi parçaları, o dönemde hayatta kalmanın ana kaynağı olan tahıl yetiştiriciliği için uygun değildi. Daha sonra, bu çakıllı tepeciklerin yüksek kaliteli şaraplar için tercih edilen bir terroir oluşturduğunu fark ettik. Böylece, 1889'dan bu yana, profesyoneller arasında düzenlenen yarışmalarda ve "kör tadım" etkinliklerinde dünya genelinde sürekli olarak öne çıkan, yetenek dolu bir şarap üretim alanı olan MAUCAILLOU doğmuştur.
Kardeşlikler

Kardeşlikler

Yorum AOC Lussac-Saint-Émilion bölgesi, Saint-Émilion tepesinin kuzeyinde yer almaktadır. Şaraplık üzüm için elverişli bir mikroiklimden faydalanmakta olup, ılımlı yağışlar ve yaz aylarında sıcaklıklar ile karakterizedir. Lussac'ta, bağ alanları vadilerden platolara kadar uzanarak tamamen güneye bakan bir amfitiyatro oluşturur. Bu düzenleme doğal bir drenajı teşvik eder. Topraklar esasen kil-kalker karışımıdır. Tadım Parlak kırmızı renge sahip bu şarap, yoğun ve iştah açıcı aromalar sunar; kırmızı meyve notaları (çilek, ahududu, kiraz) ile birlikte, meyan kökü, deri, kuru erik ve baharat vurguları ile desteklenmektedir. Ağızda zarif, yapılı, kadifemsi ve cömert bir yapıdadır; güçlü ve karmaşık bir tat profili sunar. Alkol: %14 vol. Üzümler: Merlot (%75), Cabernet Franc (%20), Cabernet Sauvignon (%5) Üretici: Marka AG Vins Formatlar ve ambalajlar: Şişe (75cl) - 6'lı karton - 2022
Château la Croix de Marbuzet

Château la Croix de Marbuzet

Le Château La Croix de Marbuzet, 7,5 hektarlık bir bağa sahiptir. Saint-Estèphe'nin toprak yapısı, Gironde'yi gören çakıllı bir plato ile zenginleşen topraklarının yapısına bağlı olarak, asaletini kazanır ve iyi drenaj özelliklerine sahiptir. Yüzeyde, bu topraklar tipik bir Médoc hafifliği hissi verir. Ancak daha derinlerde, kireçli marn tabakası, şaraplara karakteristik özelliklerini kazandıran temel besin maddelerini bağa sağlar. Toprak, Garonne çakıllarından oluşmaktadır. Şarapların olgunlaşması, %25'i yeni olan fıçılarda 12 ay boyunca gerçekleşir. Kırmızı, parlak ve berrak rengi, oldukça keyifli bir tadımın habercisidir. Burunda karmaşık bir yapı vardır; siyah kiraz, çiçek ve erik kokuları, kavrulmuş fındık ve tost notalarıyla harmanlanmaktadır. Bu şarap, ağızda hoş bir esneklik sunar ve çok ince bir dengeye sahiptir; alt tonlarda orman zeminleri ve tütün yapraklarının ince parfümleriyle birleşerek, uyumlu tanenlerle dolu zarif bir final sunar. Üzümler: Merlot (%60), Cabernet Sauvignon (%40) Üretici: Saint-Estèphe (33180) Soliveres Ailesi Formatlar ve ambalajlar: Şişe (75cl) - 6'lı karton - 2020
Château Les Essarts

Château Les Essarts

Yorum Château Les Essarts bağları, Lussac Saint Emilion appellasyonunun kalbinde on dört hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Geniş bir kil tabakası üzerinde, silisli çakıl alanlarıyla birlikte uzanmaktadır. Alt zemin, kil ve demir tortusundan oluşmaktadır. Bağların ortalama yaşı 25 yıldır. İhtiyaçlara göre yaprak alma ve seyreltme işlemleri uygulanmaktadır. Şarap yapımı modern bir şarap mahzeninde geleneksel olarak gerçekleştirilmektedir. Tadım Koyu kırmızı renkte. Çok hafif mentollü ve kırmızı meyve aromaları. Ağızda yumuşak, pişmiş meyve tatlarıyla dolu ve güzel bir ahşap dokunuşuyla vurgulanmış. Üzümler: Merlot ( %70), Cabernet Franc ( %10), Malbec ( %20) Üretici: Gillet Ailesi, Lussac (33570) Formatlar ve ambalajlar: Şişe (75cl) - 6'lı karton - 2019
Burgonya Côte Chalonnaise

Burgonya Côte Chalonnaise

Le Pinot Noir, bu şarap için yetiştirilen tek üzüm çeşididir. Bağlar, Buxy ile Saint Gengoux le National arasında yer almakta olup genellikle yamaçların ortasında bulunmaktadır. Topraklar sığ ve havadar olup, oldukça taşlıdır; bu da Pinot Noir için idealdir. Yaz mevsiminde, taşlar ısıyı tutar ve bunu bağa geri verir. Bu taşlar, üzümlerin olgunlaşmasını hızlandırır. Üzümleri, Côte Chalonnaise'in kalsiyum açısından zengin, kil ve kireçli topraklarından gelmektedir. Eğimler hafif ve doğu-güneydoğuya yöneliktir. Yetiştirme Şarap yapımı, öncelikle paslanmaz çelik tanklarda başlar, ardından meşe fıçılarda devam eder. Fıçıda kalma süresi, yıllara göre değişiklik göstermektedir. Şarabın Karakteri Güzel, net bir kırmızı renge sahip, yakut tonlarıyla açılan burun, Pinot Noir'ın tipik kırmızı meyveleri (karadut, vişne, frenk üzümü) ile dumanlı, humuslu ve bazen hayvansal notalar sunar. Zengin ve karmaşık bir yapıya sahip olan şarabın dokusu, yumuşak ve zarif tanenler üzerinde sağlamdır. Güzel bir denge. Yemek ve Şarap Eşleşmeleri